مقدمه
طرح رجیستری، چندین سال است که به منظور جلوگیری از قاچاق تلفن های همراه در کشور اجرایی شده است.در واقع، قاچاق به این معنی است کهبدون پرداخت هزینه ی گمرک کالایی وارد کشور شود.
اما تا اینجا صحبت از گوشی های خریداری شده در داخل کشور کردیم ، حال اگر گوشی از خارج از کشور خریداری شد چه باید کرد؟ حتما اصطلاح گوشی مسافری را در این خصوص شنیده اید. در مورد این گوشی ها نیاز به ثبت نام گوشی مسافری می باشد. منظور از ثبت نام گوشی مسافری در واقع همان رجیستری گوشی مسافری می باشد. کار این سامانه، فقط جلوگیری از وقوع قاچاق کالال نیست، بلکه اگر روی یک تلفن همراهی که پیدا کردید سیم کارت خود را قرار دهید و اگر قبلا سیم کارت دیگری در سامانه ی همتا، برای آن تلفن به ثبت رسیده باشد دچار مشکل خواهید شد. و بلافاصله بعد از اینکه شما سیم کارت را فعال کردید پیامی حاوی:<< مالک دستگاه شماره تلفن دیگری است >> رو به رو خواهید شد و بعد از گذر چند روز، دیگر نمی توانید از آن استفاده کنید .
این سامانه برای جلوگیری از قاچاق تلفن همراه به گونه ای عمل می کند که اگر تلفنی از خارج از کشور به داخل کشور وارد شود و سپس روی آن سیم کارت قرار داده شود، تا یک ماه بدون مشکل کار می کند. ولی سپس دیگر هیچ اپراتوری روی تلفن شما کار نخواهد کرد وشما باید برای رجیستری گوشی مسافری وارد این سامانه شوید.
وقتی که فردی حقیقی تنها قصد وارد کردن یک عدد تلفن همراه به کشور را داشته باشد به گوشی که توسط آن فرد وارد شده است گوشی مسافری می گویند. البته هر چند عدد گوشی رجیستری شده که همراه خود داشته باشد اشکالی ندارد ولی اگر گوشی هایی که رجیستری نشده اند بیش از یک عدد باشد برای فرد وارد کننده مجازات تعیین می شود.
به مثال زیر توجه کنید:
فرض کنید که شما یک خویشاوند در کشوری خارجی دارید او برای تولد شما از همان کشور یک تلفن همراه خریداری نموده و به شما هدیه کرده. دقت کنید که این گوشی را از خارج از کشور تهیه نموده در اینصورت به آن گوشی گوشی مسافری می گویند و برای اینکه بتوانید از آن گوشی مسافری بیش از ۳۰ روز استفاده کنید می توانید به انجام عمل ثبت نام گوشی مسافری بپردازید.
مقاله پیشنهادی:
برای اینکه گوشی مسافری خود را ثبت کنید باید اول به صورت حضوری، یا در سامانه های گمرکی رفته و سپس مبلغی را به حساب آنها واریز کنید بعد از گذراندن این مرحله به شما یک شماره ی پرداخت می دهند که باید با دقت از آن نگهداری کنید.
شماره پرداخت ۱۵ رقمی می باشد و باید حتما برای رجیستری گوشی مسافری این کد را همراه داشته باشید. در غیر این صورت شما دیگر نمی توانید عمل رجیستری گوشی مسافری را انجام دهید و باید به بانک مراجعه کنید و. تا دوباره به شماره ی پرداخت برسید. بعد از پرداخت هزینه گمرکی دستگاه , اطلاعات دستگاه شما برای سامانه همتا ارسال می شود. در این مرحله پیامکی حاوی مبلغ خدمات همتا و لینک پرداخت به شماره سیم کارت مالک گوشی مسافری ارسال می شود که باید پرداخت شود. همچنین می توانید پرداخت را از طریق ورود به پنل کاربری خود در سامانه همتا انجام دهید. حال طبق مراحل زیر پیش بروید:
به همین راحتی شما موفق شدید عمل ثبت نام گوشی مسافری را در سامانه ی همتا انجام دهید.
مقاله پیشنهادی:
هزینه رجیستر گوشی مسافری هر تلفن همراه متفاوت است. و به عبارتی شما باید ۱۶ درصد از قیمت گوشی را که قصد رجیستری آن را دارید به عنوان هزینه ی گمرک بپردازید. مثلا تلفن همراهی که شش میلیون قیمت دارد، شما باید ۹۶۰ هزار تومان به عنوان هزینه ی رجیستری بپردازید. ۴ درصد هزینه ی گمرک، ۹ درصد هزینه ی مالیات بر ارزش افزوده، دو درصد حق بازرگانی و یک درصد هم هزینه ی هلال احمر می باشد. البته این مقادیری که گفته شد ممکن است در برخی از تلفن های همراه متغیر باشد.
مقاله پیشنهادی:
در سال های قبل محدودیتی برای این کار نبود ولی در سال های اخیر هر مسافر تنها می تواند یک گوشی تلفن همراه با پاسپورت خود وارد کند.
هر گوشی مسافری که سیم کارتی را وارد آن کنید تا ۳۰ روز بدون مشکل کار خواهد کرد ولی پس از اینکه این مدت به پایان برسد شما باید مراحلی را که در بالا ذکر شد انجام دهید و سپس به انجام عمل ثبت نام گوشی مسافری در سامانه همتا بپردازید. البته این مورد را هم در نظر داشته باشید که شما زمانی که مبلغ ذکر شده را به حساب سازمان گمرک جمهوری اسلامی ایران واریز و در سامانه ی همتا ثبت کنید تلفن همراه شما برای همیشه رجیستر خواهد ماند پس در این واره هیچ گونه نگرانی نداشته باشید.
مقاله پیشنهادی:
شاید شما بعد از رجیستری گوشی مسافری خود قصد فروش آن را داشته باشید در این حالت می توانید از طریق سامانه ی همتا درخواست
شما بعد از اینکه پرداخت را به سامانه ی گمرک انجام دادید و عمل ثبت نام گوشی مسافری در همتا را تکمیل کردید پس از چند روز پنل خود را چک کنید اگر گوشی مسافری تایید شد می توانید با خیال راحت این اطمینان را داشته باشید که دیگر گوشی مسافری شما رجستری شده است ولی اگر تایید نشده دوباره اقدام کنید و اطلاعات درست را وارد کنید. در صورتی که از صحت اطلاعات خود اطمینان دارید می توانید به صورت مستقیم با سامانه ی همتا تماس حاصل فرمایید و موضوع در میان بگذارید شماره تلفن در سایت درج شده است.
مقاله پیشنهادی:
هر گوشی مسافری که از کشور های خارجی به داخل ایران می آید، باید رجیستری شود و این امر برای جلوگیری از سوء استفاده قرار گرفته است. شما باید در نظر داشته باشید که تلفن مسافری شما، اگر بیش از ۳۰ روز رجیستری نشود دیگر اپراتور ها نمی توانند به شما خدمات ارائه دهند. همانطور که ذکر شد، هزینه ی رجیستر کردن تلفن همراه ۱۶ درصد از کل قیمت آن می باشد. که این مبلغ را باید به حساب گمرک انتقال دهید. و سپس به ثبت نام گوشی مسافری در سایت همگام بپردازید.
البته باز هم تاکید می کنم که به خوبی از شماره ی پرداخت نگهداری کنید چون که حتما باید آن را در قسمت مشخصات و ثبت تلفن وارد کنید.
در مورد با خرید و فروش گوشی مسافری با هم گفت و گو کردیم، سپس به شما گفتیم که اگر فردی تلفنی که رجیستر نشده را به شما فروخت چه کاری انجام دهید و.
هر شخصی که وارد کشور می شود ، در صورت همراه داشتن گوشی موبایل ، باید هزینه رجیستر کردن آن را بپردازد و در واقع به گوشی او گوشی مسافری گفته می شود.
این کار در سامانه همتا انجام می شود و بعد از معرفی مدل گوشی ، هزینه رجیستری آن مشخص شده و امکان پرداخت آنلاین هزینه رجیستری گوشی مسافری فراهم می شود.
در حقیقت تنها یک گوشی مسافری می توانید با هر پاسپورت با خود به کشور بیاورید و بیشتر از یک عدد تخلف محسوب می شود.
منبع :
انتقال مالکیت گوشی با کد دستوری
انتقال مالکیت گوشی از طریق سایت همتا
نحوه انتقال مالکیت گوشی رجیستر نشده
رفع مشکل باز نشدن سایت با اینترنت گوشی
گوشی ,مسافری ,تلفن ,رجیستری ,ی ,سامانه ,گوشی مسافری ,می شود ,ثبت نام ,بعد از ,رجیستری گوشی ,گوشی مسافری ارسال
درباره این سایت